laupäev, 9. juuli 2011

Tilt - title

Tilt on üks imepärane asi. Kõrvalt vaadates on tildis pokkerimängija muidugi koom. Ma räägin enda tildi näitel praegu aga ma arvan et suurem osa mängijatest on tilt selline. Saad 4-5 bad beati või kaotad idioodile mängijale paar korda riverisse autflopatult suure poti ja ongi kõrvadest aur väljas. Sul on suur ülepaar ja seti flopanud loose cannon donk-minbetib sinusse. insta nupud. insta more tilt. Tiltari mäng muutub. Ta topib raha justkui auku. Gämblib, chaseb,  karistab idioote. Ta unustab tõenäosusteooria, readid, bankrolli,  kasvatab omale sarved ja lajatab chippidega nagu hullunud minotaur. BUT I HAVE BOTTOM PAIR THIS TIGHTASS IDIOT JUST CANT HAVE ANYTHING.
Vaatasin paar päeva tagasi PokerStars the Big Game episoodi, kus Phil Hellmuth kaotas A6-ga loose cannoni riverdatud reale. Imho kui ta tiltis poleks olnd selleks ajaks, siis ta poleks seda calli kahe paariga teinud, võttes arvesse Fishmani stiili ja isiksust - konsevratiivset matemaatikaõpetajat, kelle jaoks riveris sisselükatud raha on elumuutev ja kes seni oli praktiliselt veatult mänginud. Aga eelnev toimunu oli mõjunud "poker brati" mindsetile laastavalt.

Parim asi, mis sa teha saad on sel hetkel, kui sa tunned et tilt tuleb, lihtsalt ära jalutada lauast. Täiesti tavaline tunne on, et "ma pean selle kõik nüüd tasa tegema", aga tegelt ei juhtu muud, kui sa kaotad veel rohkem raha.

Teisest vaatenurgast - väga kasulik on ära tunda tildis mängijaid. Uuri oma tildiaegset mängu ja püüa "kaine" peaga mõista, mida sa oled teha üritanud. Mida representida.  Mida su vastased sellest on arvanud.
Peale enda paari teistele jagatud bad beati muutu valvsamaks. Kas vastane on tiltis? Mida ta tilt tähendab? Kas ta on läinud avatumaks / kinnisemaks? Adapteeri oma stiil vastavaks ja see mõjub su winratele kindlasti suurepäraselt. Kui vastane on lahtisemaks muutunud,  võid ka ise sekka torgata veel rohkem  tiltitekitavaid käsi, näiteks crapiga (mitte päris 72o, aga 10-3s, 7-Jo etc) floppad midagi head, karista ise.

Tilt on minuarust kõige tähtsam asi pokkeris. Su statid ja readid võivad olla perfektsed, aga kui sa ennast kaotad ei ole neist absoluutselt mingit kasu. Gämbler sinus võtab võimust, raha auku ja tuju sitt.

Mängija, kes muidu on suht solid HUs, on kaotanud juba 4 max bring-ini just tänu tildile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar